שפת תועלות

שפת תועלות

 

 שפת תועלות

הטמעת שפת הערך העיסקי / התועלות העיסקיות בארגון – משמעותה היא שכל עובד בארגון, בכל מחלקה ובכל דרגה ידע לתרגם את העשייה שלו לערך עיסקי לארגון. כלומר למפות את הערך העיסקי בכל משימה שהיא חלק מהעשייה של הארגון. הגדרה כזו מסייעת לכל עובד להבין את היעדים שלו ואת המצופה ממנו. לדוגמא: מה הערך העיסקי בפיתוח קטע קוד, בביצוע רכש, בהחלפת תשתיות או בגיוס משאב אנושי.

האם כל מנהל מקצועי בארגון יודע לתרגם את תרומתו לארגון במונחים עסקיים? במרבית המקרים התשובה היא לא.

תוכניות העבודה כתובות לרוב בשפה עסקית, המהווה נקודת מכשול בעת המעבר מהיחידה העסקית ליחידות הביצוע המקצועיות. לעיתים קרובות יחידות הביצוע אינן מצויות בטרמינולוגיה העסקית וביחסי עלות-תועלת של השקעה אל מול הערך העסקי המצופה. הטמעת הטרמינולוגיה העסקית אצל כלל המנהלים המקצועיים ביחידות הביצוע המקצועיות מאפשרת מיקוד העשיה הארגונית במשימות / פרויקטים המשרתים את הערך העסקי, בהתאם לתרומתם העסקית לארגון.

לאחר שגובשה ואושרה הת"ע (תכנית עבודה) של הארגון, המשימות עוברות להוצאתן לפועלן ע"י גופי הביצוע השונים (טכנולוגיה, רכש, כ"א, בינוי ועוד). כאן בדיוק מתרחש הנתק בשיח העיסקי של תכנית העבודה.

בקיט נולדג' גיבשנו מתודולוגיה שמסייעת לכל עובדמנהל לתרגם את העשייה שלו לערך עיסקי מדיד ומדוייק ולהטמעת שיח ושפה עיסקית אחידה לרוחבו של הארגון.

השיח האחיד והרציף יבטיח תוצאות עיסקיות טובות יותר לארגון.

מה המשימה הראשונה שאתה משקיע בה כל בוקר? האם זו שעושה הכי הרבה רעש בארגון? האם זו שהכי נוח לך? או זו המשימה עם הערך העיסקי הגבוה ביותר לארגון?

מעטים האנשים שמשקיעים מאמץ בתעדוף המשימות שלהם על בסיס ערך עיסקי לארגון. אני מאמינה שאם הייתה לנו דרך לתעדף לעצמנו ולעובדים שלנו את המשימות ע"ב ערך עיסקי היינו כולנו יותר ממוקדי רווח ותועלת עיסקית. בקיט נולדג' קיימת המתודולוגיה להטמיע בארגון שיח עיסקי ותעדוף עיסקי של משימות לכל רוחב ועומק הארגון.

האם השיח העיסקי הוא רק באיזורי ההנהלה הבכירה, מחלקות הכספים והיחידות העיסקיות או גם ביחידות הביצוע?

שיח עיסקי טבעי שיהיה באיזורים של הנהלה בכירה ויחידות עיסקיות. אבל אסור שישאר רק באיזורים אלה. אם עובד ביחידה כלשהי בארגון לא מבין כיצד לתרגם את העשייה שלו לערך עיסקי הוא לעולם לא יוכל לעשות מאמץ ע"מ לשפר את עבודתו עם מיקוד לערך עיסקי. לכן ישנה חשיבות עליונה לסייע לכל עובד בארגון לתרגם את משימות לערך עיסקי.

בקיט נולדג' פיתחנו מתודולוגיה המסייעת לכל עובד בכל דרג, בכל עיסוק לתרגם את עבודה לערך עיסקי.

האם כשמישהו מבקש תוספת משאבים / תקציב הוא יודע להסביר את הערך העיסקי מאחורי בקשה זו?

במרבית המקרים כשגורם בארגון מבקש משאבים הוא מסביר את הצורך בעזרת חשיפת אוסף המשימות הרב העומד לרשות הצוות הרלוונטי אותו רוצים לחזק. לעיתים נדירות מתבצע חישוב רווחיות נקודתי לצוות הרלוונטי. לעיתים נדירות עוד יותר מתקשים לתרגם את העשייה של הצוות לתועלת עיסקית ואז השיח של תוספת משאבים הוא שיח לא עינייני ועלול לפגוע ברווחיות.

אנחנו פיתחנו מתודולוגיה שמסייעת לתרגם את העשייה לערך עיסקי, נוכל להטמיע את הערך העיסקי לרוחבו של הארגון. ואז השיח יהיה ענייני ועיסקי בכל הרמות והדרגים בארגון.

האם השיח העיסקי הוא רק באיזורי ההנהלה הבכירה, מחלקות הכספים והיחידות העיסקיות או גם ביחידות הביצוע?

במרבית המקרים השיח של ערך ותועלת עיסקית נשאר ברמה של הנהלה בכירה ולא מחלל לדרגי הניהול והעבודה הנמוכים יותר. יש לזכור, שלדרגי ניהול הביניים ולראש הצוותים יש את ההשפעה הישירה והגדולה ביותר על רווחיות החברה.

ישנה חשיבות עליונה לדאוג שהשיח של הערך והתועלת העיסקית ינווט אותם בעשייה שלהם. תהליך הטמעה מסודר בארגון של שיח עיסקי תורם משמעותית לרווחיות החברה.

האם בדיוני סטטוס רווחיות אתם היחידים שממוקדי תועלות עיסקיות והשאר מדברים רק על האתגרים בדרך / הקשיים / הטכנולוגיה, והסיבות לאי עמידה בתוצאות?

בדיוני סטטוס הנטייה של דרגי ניהול הביניים ודרגי העבודה להציג את הדברים ע"ב אתגרים וסיכונים ופחות בערך עיסקי ופגיעה עיסקית. את השיח הזה קל תקן וחשוב לתקן ע"מ שכל הארגון יהיה מוכוון רווחיות.. ובעיקר דרגי העבודה.

פרויקט תעדוף פרויקטים עיסקיים בבנק הפועלים

בפרויקט תיעדוף הפרויקטים בבנק הפועלים, קיטנולדג' היתה חלק מצוות גיבוש האסטרטגיה והמתודולוגיה של תהליך תעדוף הפרויקטים בבנק. הפרויקט כלל את ההיבטים...

DELL-EMC הכשרה עיסקית וניהולית למנהלת בארגון - תכנית פורצת דרך להקניית כלים להצלחה

העברת הכשרה עיסקית וניהולית למנהלת בארגון (פיתוח קריירה) תכנית פורצת דרך להקניית כלים להצלחה בקריירה ב - Dell EMC יוצאת לדרך....
 

משרד הביטחון: אגף כח אדם | מנהלת מעבר לנגב | מפא"ת

קיטנולדג' מלווה מחלקות שונות במשרד הביטחון, לרבות אגף כח אדם, מנהלת המעבר לנגב ומפא"ת, בתהליכים ארגוניים מגוונים: אגף כח אדם...
 

קורס ניהול בנק לאומי – חטיבה טכנולוגית

תהליך ההכשרה, אשר נמשך כ - 8 חודשים, עסק במיומנויות ניהול מקצועיות כמו הטמעת נהלים של הארגון כולל כלי PMO הקורס...
 

תכנית פיתוח ניהולי לנשים טכנולוגיות באינטל BOOST Your Career

נשים מנהלות בארגונים טכנולוגיים הן נשים המנהלות בסביבה גברית בעיקרה (במרבית חברות ההייטק יש רב גברי. ככל שעולים בדרגות הניהול...
 

קורס ניהול בנק הפועלים – חטיבות עיסקיות וחטיבה טכנולוגית

היקף ההכשרה עמד על 140 שעות. הקורס כלל נושאים מגוונים את ההיבטים הבאים: מיומנויות ניהול פרויקט כמו: ניהול תקציב, ניהול גאנט,...