תעדוף

תעדוף

 

 תיעדוף פרויקטים באוריינטציה עסקית

ארגונים משקיעים משאבים רבים בבניית ת"ע (תכנית עבודה) שנתית. ת"ע זו תשמש את הארגון כמתווה דרך בשנה העיסקית הבאה במטרה להביא תוצאות עיסקיות טובות ביותר.

האם תכנית העבודה השנתית של תקציב ההשקעה נבנתה באופן שיביא לארגון את הערך העסקי המקסימלי? במרבית המקרים התשובה היא לא.האם עד היום בדקנו שהפרויקטים/משימות הקיימות בת"ע שלנו יביאו לארגון את התוצאות העיסקיות הטובות ביותר? אם לא, אזי כבר בשלב הת"ע הארגון מתפשר על התוצאות אליהם הוא יכול להגיע בשנה העיסקית הבאה.

בקיט נולדג' פיתחנו מתודולוגיה של תעדוף עיסקי של תכנית העבודה (ת"ע) בארגון, על מנת לוודא שהארגון בוחר להשקיע בפרויקטים שמביאים לו את הערך העיסקי הגבוה ביותר. כלומר שבת"ע של הארגון נמצא את רשימת הפרויקטים שמביאה את הערך העיסקי המקסימלי לארגון בעזרת שיטה מדידה ומדויקת.  ישנה חשיבות לתעדף משימות / פרויקטים לכל רובד בארגון בתצורה המתאימה לו. לקיט נולדג' ישנה מתודולוגיה סדורה הנתמכת בכלים לעבודה שוטפת. כל אלה מסייעים לארגון בתהליך התעדוף ובביצוע של הפרויקטים על בסיס תעדוף זה.  פרויקט תעדוף מנתח את הפרויקטים המועמדים להיכנס לתוכנית העבודה על פי ערכם העסקי, ומייצר רשימת פרויקטים לפי הסדר של תרומתם העסקית (באופן מדיד הנתמך במערכות מידע), כבסיס לקבלת החלטה ולאופטימיזציה של תוכנית העבודה. אחרי בניית התוכנית מגיע היישום – אשר מתמקד בתחומים בהם חידוד התועלות העיסקיות יביא לקפיצת מדרגה עיסקית לחברה, ולשיפור בביצועים. כמובן שנרצה גם להתחשב בסיכונים ובחזון הארגון ובעוד מדדים משמעותיים.

נשמח להציג מתודולוגיה זו לכל ארגון שחפץ בתכנית עבודה מיטבית.

מה המתודולוגיה שעומדת מאחורי רשימת הפרויקטים בתכנית העבודה השנתית של הארגון שלכם? האם הפרויקטים שנכנסים לתכנית העבודה נמדדים על בסיס הערך העיסקי שהם יתרמו לארגון? האם רשימת הפרויקטים הקיימים בתכנית העבודה של הארגון היא זו שיכולה להביא את הערך העיסקי המקסימלי לארגון?

במרבית המקרים היחידות העיסקיות מגבשות רשימת פרויקטים שתייצג את תכנית העבודה שלהם ללא מדידה מדוייקת וקפדנית לכל פרויקט שנכנס לתכנית העבודה. ולכן, במרבית המקרים התשובה היא, לא. מעטים הארגונים שרשימת הפרויקטים (ברמה של היחידות ואח"כ ברמת הארגון כולו) מבוססת ומתועדפת לפי הערך העיסקי שהפרויקטים יביאו לארגון בשנת התקציבים הבאה.

כלומר, לא ניתן מרשימת הפרויקטים לדעת ברמת וודאות גבוהה שרשימת הפרויקטים בתכנית העבודה היא זו שתביא את הערך העיסקי המקסימלי. בקיט נולדג' פיתחנו מתודולוגיה שמבטיחה לתעדף את הפרויקטים בתכנית העבודה ע"ב התרומה העיסקית לארגון.

כך, ישנו בסיס עיסקי לקבלת החלטות בחברה בנוגע לאלה פרויקטים יזכו להכנס לתכנית העבודה של הארגון ולקבל תקציב ארגוני.

האם הפרויקטים בתכנית העבודה נשענים על חלוקת תקציב ידועה מראש? או מושפעים בצורה כזו או אחרת מכח פוליטי של המנהלים שמציגים אותם?

במרבית הארגונים כל יחידה יודעת מראש לקראת השנה התקציבית הבאה, את סדר גודל התקציב שיינתן לה, או לפחות את החלק היחסי מתקציב הארגון שיוקצה עבורה. פעמים רבות כוח פוליטי של המנהלים בכל יחידה משפיע באופן ישיר על התקציב שמאושר לאותה יחידה.

חשוב לזכור כי אם תכנית העבודה לא מודדת את הפרויקטים לפי ערך עיסקי, למעשה החברה עוסקת בשיח שאינו ממוקד בערך העיסקי לארגון והנגזרת של זה עלולה להיות פגיעה קלה עד עמוקה ביכולת הארגון למקסם רווחים.

המתודולוגיה שלנו מייצרת מפת דרכים והמלצה למקבלי ההחלטות. כזו שתסייע בקבלת החלטות בנוגע לחלוקת תקציב ההשקעה בשנה התקציבית הבאה.

בנוסף, כאן גם נמדד תפקידם של המנהלים הבכירים בחברה לעשות מאמץ ביחידות שלהם ע"מ להעמיד לטובת הארגון פרויקטים שיציגו רווחיות מקסימלית לארגון.

האם התהליך הארוך והמשמעותי שמתבצע בארגון לגיבוש תוכנית עבודה יהיה מוצדק רק כאשר הוא יביא איתו לארגון תוצאות מיטביות?

ארגונים משקיעים זמן ומשאבים רבים על מנת לייצר תהליך של בניית תכנית עבודה שבסיומו תעמוד לרשות החברה תכנית עבודה מיטבית. השקעה זו היא אדירה גם במשאבים וגם בקשב של הארגון. אך אם המיקוד הוא לא בשיח עיסקי מדוייק אזי הארגון מתפשר על תכנית עבודה לא מיטבית.

המתודולוגיה שלנו תבטיח מיפוי עיסקי של המשימות לשנת הכספים הבאה ותסייע בקבלת ההחלטות, הן של המנהלים הבכירים בארגון והן לדריקטוריון בדרך לאישור תכנית העבודה השנתית.

 
האם הייתם רוצים ללמוד מתודולוגיה שתבטיח שבתוכנית העבודה של הארגון יהיו פרויקטים שיביאו את הערך המיטבי לארגון?

מפגש להכרת המתודולוגיה שלנו הוא מפגש מעשיר שיחשוף אתכם לשיטות עבודה מתקדמות בנושא תועלות עיסקיות לארגון.

מפגש של שעה יכול לחשוף אתכם לשיטה ולהחליט האם המתודולוגיה מתאימה לארגון שלכם. נשמח מאוד אם תצרו איתנו קשר.

פרויקט תעדוף פרויקטים עיסקיים בבנק הפועלים

בפרויקט תיעדוף הפרויקטים בבנק הפועלים, קיטנולדג' היתה חלק מצוות גיבוש האסטרטגיה והמתודולוגיה של תהליך תעדוף הפרויקטים בבנק. הפרויקט כלל את ההיבטים...

DELL-EMC הכשרה עיסקית וניהולית למנהלת בארגון - תכנית פורצת דרך להקניית כלים להצלחה

העברת הכשרה עיסקית וניהולית למנהלת בארגון (פיתוח קריירה) תכנית פורצת דרך להקניית כלים להצלחה בקריירה ב - Dell EMC יוצאת לדרך....
 

משרד הביטחון: אגף כח אדם | מנהלת מעבר לנגב | מפא"ת

קיטנולדג' מלווה מחלקות שונות במשרד הביטחון, לרבות אגף כח אדם, מנהלת המעבר לנגב ומפא"ת, בתהליכים ארגוניים מגוונים: אגף כח אדם...
 

קורס ניהול בנק לאומי – חטיבה טכנולוגית

תהליך ההכשרה, אשר נמשך כ - 8 חודשים, עסק במיומנויות ניהול מקצועיות כמו הטמעת נהלים של הארגון כולל כלי PMO הקורס...
 

תכנית פיתוח ניהולי לנשים טכנולוגיות באינטל BOOST Your Career

נשים מנהלות בארגונים טכנולוגיים הן נשים המנהלות בסביבה גברית בעיקרה (במרבית חברות ההייטק יש רב גברי. ככל שעולים בדרגות הניהול...
 

קורס ניהול בנק הפועלים – חטיבות עיסקיות וחטיבה טכנולוגית

היקף ההכשרה עמד על 140 שעות. הקורס כלל נושאים מגוונים את ההיבטים הבאים: מיומנויות ניהול פרויקט כמו: ניהול תקציב, ניהול גאנט,...